IPL ihon nuorennushoito

Ipl ihon nuorennushoito poistaa pintaverisuonia ja liikapigmentin.

IPL ihon nuorennushoito

Hoitosarjat ovat lyhyitä ja toipuminen nopeaa. Jo yksi hoitokerta voi häivyttää vuosia kasvoiltasi.

IPL (photo skin rejuvenation) – hoito palauttaa ihon nuorekkaan kimmoisuuden yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla. Valon vaikutus ulottuu syvään ihokerrokseen, dermikseen.

Stimuloimalla suonipohjaa saavutetaan lisääntynyttä kollageenin uudistumista ja siten kimmoisampi ja joustavampi iho.

  • Ihon uudistaminen ja värimuutosten hoito.
  • Couperosan ja kasvojen pintaverisuonien hoito.
  • Aurinkovaurioiden hoito.
  • Maksaläiskien hoito.
  • Ihon kiinteyttäminen (esim. kasvot, kaula, dekoltee).
  • Aknearpien ja ruusufinnin hoito.
  • Ihon nuorennus

Pintaverisuonet

Verisuonimuutoksia hoidettaessa laser tuottaa voimavalon välähdyksen, joka saa suonessa olevan veren hyytymään ja sitä kautta verisuonen häviämään näkyvistä. Hoito ohjaa verenkierron syvemmällä oleviin suoniin. Hoitoon soveltuvat kasvojen pienet hiussuonilaajentumat. Myös missä tahansa vartalossa olevat mansikkaluomet voidaan häivyttää, usein vain yhdellä hoitokerralla. Pienet kasvojen hiussuonet tai telangiectasiat voidaan hoitaa nopeasti, ilman mustelmia.

Pigmenttimuutokset

Hoidossa ihon pigmenttimuutokset alkavat tummua välittömästi hoidon jälkeen ja iho saattaa lievästi punoittaa. Hoidetulla alueella voi olla hiukan turvotusta. Nämä oireet kestävät yleensä muutamasta tunnista yhteen vuorokauteen. Punotusta voi halutessaan peittää meikillä.

Tummentuneet kohdat hilseilevät ja häviävät noin viikon kuluttua toimenpiteestä. On tärkeää suojata iho auringolta hyvin paranemisprosessin aikana ja sen jälkeen, uusien pigmenttimuutosten välttämiseksi.

Maksaläiskät (Melasma) ovat pääasiallisesti vain naisilla esiintyviä ihon pigmentin muutoksia. Maksaläiskät ilmestyvät naisilla yleensä kasvoihin tummina läikkinä ja useimmiten kesäkuukausina auringonvalon määrän ollessa huipussaan.

Yleisimmät paikat ovat otsa, poskipäät, ylähuuli, nenä sekä leuka.

Tärkeimmät riskitekijät ovat auringonvalolle altistuminen ja naishormonit. Usein maksaläiskät ilmaantuvat raskauden aikana tai e-pillereiden aloittamisen jälkeen. Ihon melanosyytit tuottavat liikaa pigmenttiä aiheuttaen värimuutoksen. Maksaläiskiä voidaan hoitaa, mutta hoidon onnistumisen edellytyksenä on tarkka aurinkosuojaus aina aikaisin keväästä alkaen.

Kollageenin uusiutumiseen suositellaan 2-3 hoitokertaa noin 3-4 viikon välein. Vaikutus kollageeniin on samantyyppinen, kuin mitä nähdään laserhionnan jälkeen mutta ilman haavaumia ja jälkihoitoa. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihoa nuorentava vaikutus näkyy vielä viisi vuotta IPL-sarjahoidon jälkeen.

Ennen IPL ihon nuorennus hoitoa

Ei voida kahden viikon aikana käyttää ihoa ruskeuttavia tuotteita eikä hoidoa anneta ruskettuneelle iholle.

Hoitoa ei anneta, mikäli potilaalla on sydämentahdistin tai defibrillaattori eikä myöskään raskauden aikana.

Ihon nuorennus IPL hoidon jälkeen

Viikon ajan hoidosta on tärkeää estää auringolle altistuminen tehokkaasti vaatteilla tai korkeilla laajaspektrisillä suojakertoimilla, jotta vältetään ihon herkempi palaminen ja ihon pigmentoitumisen mahdollisuus.