IPL karvanpoisto

IPL teknologian karvanpoisto on ainutlaatuinen, jopa niin ainutlaatuinen, että uskallamme väittää sen olevan tehokkain tapa poistaa karvoja. Laite perustuu tähän tutkittuun ja todisteltuun menetelmään. Maailmanlaajuisen patentin omaava IPL- teknologia perustuu kahden energiamuodon, valon ja radiofrekvenssin (RF) yhteisvaikutukseen. Valo on puhdas energialähde, jota on helppo hallita millisekuntitasolla ja käytämme sitä lämmittääksemme hoidettavan kohteen. Valon haittapuoli on että se tarvitsee pigmenttiä muuttuakseen lämmöksi. Ilman pigmenttiä ei synny lämpöä eikä myöskään tuloksia. Pelkkä valoimpulssi toimii siis huonommin vaaleanruskeisiin karvoihin, joita on useimmilla skandinaavisilla naisilla ja miehillä.
IPL-teknologia toimii huomattavasti paremmin laajemmalle skaalalle eri värisiä karvoja, radiofrekvenssin (RF) ja valon yhdistelmän ansiosta.

Miten se toimii?

IPL lähettää ensin hoidettavaan kohteeseen voimakkaan valoimpulssin, joka lämmittää karvassa olevan pigmentin. Samanaikaisesti kohdealueelle lähetetään radiofrekvenssiä, joka hakeutuu esilämmitettyyn pigmenttiin karvassa. IPL avulla karva lämmitetään siis sekä sisä- että ulkopuolelta, mutta kuitenkin selektiivisesti, jotta ympäröivälle kudokselle ei aiheuteta vahinkoa. IPL tunkeutuu myös syvemmälle dermikseen kuin perinteiset valoteknologiat.

Pysyvä karvanpoisto laserilla

Häiritseviä ihokarvoja voidaan poistaa pysyvästi. IPL- ja laserhoidolla vaikutetaan vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Koska osa karvoista on lepovaiheessa, täytyy käsittely yleensä uusia 5-8 kertaa. Tulos alkaa kuitenkin näkyä jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Hoitokertoja voidaan tarvita enemmän, mikäli karvankasvu on runsasta, karvat ovat vaaleammat tai iho on tumma. Myös voimakas hormonitoiminta lisää karvankasvua ja sitä kautta hoitokertoja. Meilla on käytössä moderni laserlaite, joka tehoaa myös vaaleisiin ihokarvoihin.

Ensimmäiset hoidot annetaan kasvojen alueelle 4-6 viikon välein, vartalon alueelle 8-10 viikon välein ja alaraajoihin 12-15 viikon välein. Hoidon tarve riippuu karvankasvun nopeudesta. Jatkossa hoidetaan vain alueet, joissa karvankasvua on todettavissa. Myöhemmin hoitovälit pitenevät.

Ennen hoitoa

Ennen hoitoa ei voida kahden viikon aikana käyttää ihoa ruskeuttavia tuotteita eikä hoidoa anneta ruskettuneelle iholle.Älä ota solariumia tai aurinkoa kahteen viikkoon ennen valoimpulssihoitoa.Karvanpoistomenetelmistä nyppiminen, vahaus, sokerointi tai mekaaninen epilaatio on lopetettava 6 viikkoa ennen toimenpidettä. Karvojen leikkaaminen ja ajelu on sallittu.

Tarkista ennen hoitoa: Hoidossa on huomioitava lääkitys niin hoitoa aloitettaessa kuin jatkokäsittelyissä. Oletko esim. antibiootti- tai muulla lääkekuurilla? Tietyt lääkkeet herkistävät valolle ja tällöin hoitoa ei voi tehdä, koska iho voi palaa myös valoimpulssihoidossa lääkkeen takia.Päivää ennen hoitoa kannattaa ajella karvat lyhyiksi, jolloin ne ovat hyvin esillä ja hoito on helppo keskittää halutulle karva-alueelle.Hoitoa ei anneta, mikäli potilaalla on sydämentahdistin tai defibrillaattori eikä myöskään raskauden tai imetyksen aikana.

Hoidon jälkeen

Suojaa käsitelty ihoalue huolellisesti auringolta viikon ajan vaatteilla tai vähintään 30 suojakertoimen aurinkovoiteella. Näin estät ihon palamisen ja pigmentoitumisen mahdollisuuden. (Ihosi huomattavasti herkempi UV-säteilylle valoimpulssihoidon jäljiltä.)Vältä saunomista samana iltana.(Lämpö ja hikoilu saattaa kihelmöidä iholla)Älä kuori käsiteltyä ihon aluetta kahteen päivään. (Iho on hiukan hellempi tämä aikana)Käsitelty ihoalue saattaa punoittaa hoidon jälkeen, hoida aluetta viilentäen (esim. viileillä pyyhkeillä).